Kentalis Spraakwaterval

De koppeling tussen sociale- en communicatieve vaardigheden


Spraakwaterval is een methode - opgezet door Irene Visser van Kentalis om communicatieve- en sociale vaardighed te koppelen. Deze is gebasseerd op 3 thema's. Om deze tijdens de lessen kracht bij te zetten zijn van elk thema posters ontwikkeld. 

Ook het logo van Spraakwaterval zelf is door StudioSpijker verzorgd. Dit was een uitdaging, omdat mijn 'nomale' werkwijze bij een deel van de kinderen van de dr. de graafschool niet werkt. Een deel van de kinderen heeft een communicatieve beperking. Als ontwerper zoek je altijd naar associaties en gebruik je de tekst als uitgangspunt. Iets letterlijk uitbeelden wat er ook al in tekst onderstaat vind ik dubbel. In dit geval was de opdracht (noodzakelijk voor de beelddenkers op de Dr. de Graafschool) een letterlijk ontwerp neer te zetten. Vandaar de waterval ;-)

Voor Kentalis verzorg ik ook andere ontwerpklussen. Zo heeft De dr. de Graafschool een zorgstructuur opgezet en heb ik hen geholpen dit in beeld te brengen middels een infographic. Ook is een serie kaarten met informatie over het onderwijs voor toekomstige leerlingen ontworpen in samenwerking met illustrator Edith Stultiens.

 

 

 

 

terug naar overzicht

Nieuwsgierig?

Maak kennis met StudioSpijker!