Studio voor grafische vormgeving

Wensen van opdrachtgevers vertalen in beeld en typografie: daar zet ik mijn wekker voor! 


StudioSpijker is het ontwerpbureau van Ilse Spijker. Ze werkt vanuit haar studio waar ze de ruimte deeld met andere zelfstandig ontwerpers vanuit de Antillenstraat in Groningen. Ilse studeerde grafische vormgeving aan Academie Minerva en werkte als vormgever bij KAW. In 2004 richtte ze haar eigen bureau op, gespecialiseerd in grafische vormgeving. De kracht van haar werk? Balans tussen creatief en functioneel. Identiteit, vorm en kleur zijn leidend in Ilse's werk. Ilse's ontwerpen zijn helder en sterk.

U kunt Ilse Spijker ook inschakelen als grafisch adviseur om samen met u passende communicatiemiddelen te bedenken. Veel van Ilse's werk komt tot stand in samenwerking met anderen: fotografen, drukkers en webbouwers. StudioSpijker beschikt over een veelzijdig netwerk. Voor elke klus vindt ze passende partners. Dat brengt capaciteit en flexibiliteit. En maakt dat ze zowel aan kleine als grote opdrachten werkt. 

werkwijze

Zó divers zó boeiend


Grafische vormgeving

Ik zie ontwerpen als het slijpen van een ruwe diamant: voortdurend zoeken naar de juiste vorm. Wat zijn de uitgangspunten waarmee ik ga werken? Wat is de hiërarchie? Hoe kan ik de verschillende elementen smeden tot een heldere boodschap? Zo geeft StudioSpijker vorm aan diverse communicatiemiddelen van concept tot eindproduct: een reeks pictorgrammen, een infographic of logo, een magazine of een totale crossmediale campagne.

Webontwerp & digitaal (online)

Een website maak ik niet alleen. Die komt tot stand in interactie tussen uw wensen, mijn ontwerp en de technische kennis van een programmeur. Het is mijn kwaliteit een responsive webontwerp te leveren dat gebruiksvriendelijk is voor mobiel, tablet en computer. Dit ontwerp communiceer ik met een programmeur die de website bouwt. Is er al een bestaand framework? Of is het nodig mee te denken over de indeling (useability) van de site? Met beide heb ik ervaring. 

Regel ik! (offline)

Bij een mooi ontwerp hoort mooi drukwerk. Afhankelijk van de oplage en het budget kies ik een passende drukker. Ook kan ik voor u de productie van communicatie middelen verzorgen voor een beursstand, mailing of tentoonstelling. Ik regel dat het product gemaakt wordt en dat u het op tijd in huis heeft voor uw activiteit of event. 

 

En wat doe ik niet

Veel van mijn werk komt tot stand in samenwerking met anderen. Voor het maken van animatie, fotografie, bedrijfsfilm en voor het schrijven van teksten schakel ik graag andere specialisten in. StudioSpijker heeft een breed netwerk vakmensen waar ik je met een gerust hart naar doorverwijs of de opdracht aan uitbesteed.

Nieuwsgierig?

Maak kennis met StudioSpijker!